Zeilendechips.nl is stoppe. Wy wolle alle sylgasten betankje foar it fertrouwen!

Foar fragen oer besteande boekingen binne wy ​​noch beskikber fia e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoan (0517 20 10 23)

Spitigernôch kinne jo dizze syltocht net langer boeke. Besjoch alternative sylfakânsjes of skilje (0517) 20 10 23.

Schotse westkust en Hebriden ontdekken

Snein 02 augustus 2020 18: 00 t / m Snein 09 augustus 2020 10: 00

Skotlân sile reizen

Schotland ontdekken met een ontspannende zeilcruise

De Flying Dutchman neemt je mee in en om het land van rust en ruimte. Je vaart door prachtige Lochs, met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands. Je kunt het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, de vogels, oude kastelen en abdijen.

Tijdens de ontdekkingstocht aan de Schotse Westkust kun je genieten van een doorlopende vliegshow van vele zeevogels, zoals Jan van Genten, papegaaiduikers of zeekoeten. Bovendien bestaat er een grote kans om dolfijnen en walvishaaien in het vizier te krijgen.
Gedurende de Schotland Westkust tocht doet de Flying Dutchman verschillende bewoonde en onbewoonde gebieden aan. ’s Avonds gaat het schip soms voor anker in een verlaten Loch, ver weg van de bewoonde wereld, of  legt het aan in één van de vele kleine haventjes. Het wordt een zeer bijzonder zeilavontuur.

priis

Vanwege de verschillende groote zijn de tweepersoons hutten ingedeeld in twee categorieën.

  • Standert kabine € 995 per persoan
  • Standert plus € 1095 per persoan
  • Enkelgebruik privéhut € 1475,-

De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands en spreken Engels en Duits. Het schip vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. De gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. 


Mooglike reisplenning

It oanjûne programma is in gids en kin oanpast wurde ûnder ynfloed fan waar, stream en wyn. Flexibiliteit is de regel op dizze reis. 

Dei 1: Oban
Aankomst in Oban en kennismaking met de andere deelnemers en crew. Vervolgens krijg je ruim de tijd om je te installeren en het schip te bekijken. Hierna is er een ontvangstdiner en uitleg over de reis. Het stadje Oban is schitterend gelegen aan de voet van het Lorn-gebergte. Dit gebergte strekt zich uit van het binnenland tot aan de kust. Hoog boven de stad Oban staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dei 2: Mull
De oversteek naar Mull is vrij kort, het eiland ligt recht tegenover Oban. Mull, Keltisch voor klip of heuvel, is het derde eiland van West-Schotland en is ongeveer met 48 km op haar langste, en met 32 km op haar breedste punt. Het eiland was ooit een Viking bolwerk en werd in 1100 door hen geplunderd. Je zeilt vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Na een mooie zeiltocht meert het schip af in het schilderachtige vissersplaatsje Tobermory.

Dei 3: Staffa en Iona
Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.
It lytse eilân Iona leit op it Súd-Westpunt fan Mull. Yn Gealic / Keltysk: Chaluim Chille, it eilân Colm Cille, in Ierske pryster en prins dy't letter Sint Columba wurde soe. Dit lytse eilân hat in unyk plak yn 'e skiednis fan Skotlân. It igniteart de ferbylding fan tûzenen dy't elk jier hjir reizgje, lykas muontsen, pylgers, klanekoppen en keningen. Tidens de syltocht fan it iene eilân nei it oare kinne jo gigantyske haaien, minkewalen en dolfinen sjen.

Dei 4: Jura
Vandaag zeilt het schip naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Deze ligt zo afgelegen dat bezoekers die de moeite moeten nemen om er te komen, een gratis rondtoer krijgen. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.

Leafhawwers fan wylde natuer sille mear as 100 soarten fûgels fine, lykas gouden earnen, mar ek geiten, seehûnen, kninen, hazzen, erminen en otters. Jo kinne in reis nimme nei de pleats Banhill op ôfstân, 37 kilometer benoarden Craighhouse. Dat is wêr't de skriuwer George Orwell syn masterwurk '1984' yn 'e XNUMX's skreau. Hy beskreau it krekt as "in ekstreem ûntagonklik plak".

Dag 5 : Port Ellen (Islay)
De reis gaat verder door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is.

Dag 6: Crinan
Op deze Schotlandreis bezoekt het schip natuurlijk Crinan, een zeer klein schitterend plekje (stukje paradijs), waar het schip afmeert in of naast de sluis die toegang geeft naar het Crinan kanaal. Een unieke ervaring.

Dag 7: Schotse westkust en Oban
De volgende morgen zet de bemanning en de gasten, na een uitgebreid ontbijt, zeil naar Oban. De tocht gaat langs de schitterende Schotse Westkust, waar je de ruimte en vergezichten op het eiland Mull kunt bewonderen. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen- en buiten Hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”. Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 8: Oban
Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Schotland westkust en Hebriden reis en na een  uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Priis is ynklusyf

  • Basearre op dûbele kabine mei dûs en húske
  • Bettwäschen und Handtücher
  • Crew bestaande uit: Kapitein-stuurman-kok
  • Gebrûk fan Zodiac foar lânings.
  • Halfpension (dit geeft iedereen de vrijheid aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)

price slút

  • Arriva en ôfreizgjen nei it skip
  • Persoanlike kosten
  • Elke ekstra yntinsgebieten en dranken
  • Dranken oan board

Iten allergieën en diëtistyske easken
As jo ​​siken easken of allergyen hawwe, is it it bêste om dit te besjen foardat jo fergees binne. Faak is it net in probleem, mar soms wurde wat gearwurking fan 'e gasten ferwachte as spesjale produkten te keap binne, wêrnei't dan de gasten sels makke wurde moatte, bygelyks.

Jo farre mei de Flying Dutchman

Mear oer de Flying Dutchman